Mi a legnagyobb érték, amit a gyereked kaphat?

Nálunk nem csak papíron 7 fős egy csoport...

Amikor valaki – legyen az ismert közéleti személyiség, művész vagy akár a szomszéd – a hányattatott gyerekkoráról beszél, általában mi az, aminek a hiánya a legjobban megviseli? Az, hogy nem volt mindig elég ennivaló vagy elég pénz? 

Nem!

A figyelem, a törődés hiánya az, ami akkor is hiány marad, ha megpróbálják pénzzel, pénzen megvehető dolgokkal vagy épp ennivalóval helyettesíteni!

Megfigyelted már, hogy miután egy kisgyerek feltett Neked egy kérdést, képes akár hosszú percekig rángatni rajtad a ruhát, amíg meg nem kapja a választ? Ő még ösztönösen tudja, hogy a figyelem milyen fontos része az életnek, még ha mi, felnőttek hajlamosak vagyunk is belefásulni a hiányába, és már észre sem vesszük, ha nem kapjuk meg.

Sajnos azt még nehezebben vesszük észre, hogy ha nem adunk elég figyelmet. Pedig súlyos következményekkel is járhat: Elég, ha azokra a fiatalokra gondolsz, akik az átlagnál jóval tehetősebb családból származnak, mégis garázdaságon, lopáson, rabláson kapják őket! Mi a fene történik itt…?!? Mindent megkaptak a szüleiktől, amire szükségük volt, és még sokkal többet is.

Akkor miért?

Amikor megmutatták az első piros pontjukat, aztán a másodikat is, de rájuk se bagóztak, a harmadikkal már oda sem álltak a szüleik elé. És ezzel elindult egy olyan folyamat, amely végül bűnözővé tette őket: A nekik szentelt figyelem hiányában nem volt lehetőségük adni azért, amit kaptak. Leszoktatták őket arról, hogy ellentételezzék, amit elvesznek, végső soron ez tette őket bűnözővé.

De ahogy a figyelem hiánya tragédiákhoz vezethet, úgy igazi csodákra is képes! Képzeld magad a kedvenc előadód (például énekesed) helyébe, ahogy egy tömött aréna színpadán állva 15 000 ember figyeli minden lélegezetedet! Mennyi energia árad feléd, szinte felfoghatatlan…

…Pedig „csak” figyelem!

Hosszan taglathatnánk, mennyire kihagyhatatlan része az életünknek a figyelem, de abban enélkül is egytérthetünk, hogy a figyelem a gyerekeink számára messze a legfontosabb.

Mi, itt a Kerekerdőben nagyon jól tudjuk ezt, és bár a szolgáltatásaink előnyeit soroló lista telis-tele van hangzatosnál hangzatosabb dolgokkal, a ház pedig telis-tele van mindenféle csudálatos játékkal és fejlesztő eszközzel, a lista tetején mégis a figyelmet találod.

Mert a figyelmet nem pótolja semmi a világon!

A szabályozásban is megjelenik ez a követelmény, így minden hozzánk hasonló intézménynek be kell(ene) tartania, de nézd csak meg alaposan, nálunk nem csak papíron 7 fős egy csoport.

Ezért melegen ajánljuk magunkat, de – ha már a figyelemről esik szó – azt mindenképpen, hogy amikor válogatsz a bölcsődék közül, szentelj figyelmet annak, hogy ténylegesen mennyi figyelem jut majd a gyerekedre!

csatlakozol
Hívj minket a +36 70 650 8343 vagy a +36 30 867 8856 számon akár most – de ha megadsz néhány adatot, készséggel felvesszük Veled a kapcsolatot mi!
logo
A CSALÁDI BÖLCSŐDE.