Itt kapod a legtöbbet

Épp bölcsődét választasz? Ezt fontold meg!

OK, vigyáznak rá, amíg Te dolgozol, és biztos nem unatkozik, mert foglalkoznak vele, bárhová viszed.

Neked mennyire fontos, hogy pontosan milyen foglalkozásban van része?

Mert ha kicsit is érdekel, most tovább olvasol…

Régóta mi nyújtunk a legtöbbet a díjazásunkért cserébe a környéken, és ha nem tennénk meg mindent azért nap mint nap, hogy a gyerekek a lehető legtöbbet kapják, amit nyújtani tudunk, nem lettünk volna képesek megőrizni ezt a pozíciónkat.

Mi a titkunk?

A folyamatos fejlődés! Ahogy a gyerekek fejlődésén dolgozunk, úgy a saját magunkén is: Az utóbbi néhány évben a Kerekerdő falai között létrejött tanulás- és mozgásfejlesztő központ által képviselt szaktudás nem csak az iskolára készülők számára jelent felülmúlhatatlan előnyöket, hanem a bölcsi szolgáltatási színvonalát is messze a versenytársaké fölé emeli.

Ez egy kissé szerénytelenül hangzik?

Lehetséges – egészen addig, amíg meg nem győződsz róla a saját szemeddel!

Bábszínház

csengettyu
Kipróbálom!

Gyermek jóga is van!

A gyerekjóga egy olyan érzelemközpontú mozgásforma, amelynek minden egyes pillanatát áthatja a mese és a játék. Testi, lelki és szellemi szinten egyaránt elősegíti a gyerekek egészséges fejlődését, mert hozzájárul a feszültség, a stressz és az elfojtott érzelmek oldásához.

Erősíti az immunrendszert, növeli a vitalitást. Fontos szerepet kap a mozgás, a percepció, a testséma, a memória, a figyelem és általában a gondolkodási képességek fejlesztésében is.

Mozgásfejlesztés

A környéken az egyedüli hely vagyunk, ahol télen-nyáron használható tornaszoba áll rendelkezésre mozgásfejlesztő eszközökkel. TSMT torna, beszédindítás, Komplex Mozgásterápia a nagyobbacskáknak, még hozzá a fejlesztő szakember folyamatos jelenlétével. Így bármilyen, apró (vagy nem annyira apró) eltérést látunk a normálistól a gyermek fejlődésében, rögtön észrevesszük, és akár helyben sor kerülhet a korrekcióra. Ez mit jelent? Azt, hogy nem kell máshová vinni!

Gyöngyösi Balogh Andrea
Alapító, tanulási képességfejlesztő specialista 

Célirányosan, differenciáltan tudunk foglalkozni minden gyerekkel, annak megfelelően, hogy ki miben ügyes: ének, mozgás, finommotorika, nyelv, stb. A visszajelzéseink szerint, a tőlünk oviba menők gyerekek önállóak, nyitottak, ügyesek a különböző eszközök használataiban – például étkezéshez szükséges eszközök, kézműves eszközök. Kész mondóka- és énektáruk van. Szóval: több, mint óvodaérettek.

Kipróbálom!

Pitypang néptánc foglalkozás

A mozgásos játékok által a mozgáskoordinációjuk, térbeli tájékozódásuk, ritmusérzékük, testsémájuk fejlődik, ahogy a feladatok által a szabálytudatuk is. Az érzelmi nevelésen túl megtanulják, hol vannak  a testük határai, és arra is rájönnek, hogyan tudják a mozgásukat koordinálni. A részletek rögzítése a megfigyelőképességet és a mechanikus emlékezetet fejleszti, de az elemző-, a rendszerezőképesség is javul általa.

A népi játékok komplex esztétikai nevelő hatása megmutatkozik abban is, ahogy a gyermek alkotókészsége egyszerre jut kifejezésre a nyelvben, a dalban és a táncos mozgásban. Így megismerkedhet az újraalkotás örömével is.

Az erkölcsi nevelés lényeges eleme a közösségi érzés kialakítása. A közös mozgás az egymáshoz való igazodásra, együttműködésre tanít. Ugyanakkor ezek a játékok lehetőséget adnak az egyéniség kibontakoztatására is, hiszen mindenki megkaphatja az önálló szereplés lehetőségét. Alakul önértékelésük, rájönnek, hogy miben ügyesek, miben kevésbé azok.

Mint minden jó játék, ez is valamiképpen az életre készít fel. De mire is megy ki ez a játék? Ő azt hiszi, hogy csak játszik, de mi már tudjuk: Arra, hogy a világban otthonosan mozgó, jó kedélyű, tevékeny ember váljék belőle! Végül, de nem utolsó sorban pedig arra, hogy gyermekeink ne csak beszélt anyanyelvük hagyományát, de zenei és tánc kultúráját is továbbvigyék.

Kipróbálom!

___

Nálunk a legfinomabb

Te is eljátszottad gyerekkorodban, hogy ugyanazt az ételt a szomszédban vagy a nagymamádnál megetted, de otthon nem? Csak azért, mert máshol finomabb volt…?

Miben vagyunk legalább olyan jók, mint az igazi nagymamák:

Szeretet

A szeretet ugyanaz, de mi – különösen a régi nagymamák zömével ellentétben – nem csak azzal fejezzük ki a szeretetünket, hogy édességgel tömjük a gyereket. Figyelve a korszerű, egészségtudatos táplálkozás szempontjaira, finom, ugyanakkor tápláló ételeket adunk neki.

Mivel szeretettel adjuk, szeretettel fogadja, és olyan ételeket szeret meg egy életre, amelyek nem csak ízletesek, de értékesek is a számára.

Alapanyag

Az alapanyagok sem változtak (az arányaik egy kicsit), de ami még fontosabb: Ugyanúgy friss összetevőkkel, frissen készítjük az ételeket, mint a nagymamák. Kevesebb tartósítószer, nagyobb egészség!

Gondosan válogatjuk az összetevőket, ezért pontosan tudjuk, hogy miből van – ellentétben a készen ékezett, máshol készült ételekkel. Így szavatolhatjuk, hogy a gyermek szervezete, idegrendszere biztosan megkap minden szükséges tápanyagot a megfelelő fejlődéséhez. Ez pedig – a mai el-élelmiszeriparosodott világban – igen fontos nekünk.  Mit gondolsz, a gyereked számára is az?

Jóllakottság

Maga a jóllakottság se maradt el, de bizony, eléggé megváltozott. Az ételek táplálóbbak, mégis könnyebbek lettek. A gyereked jóízűen eszik, ugyanakkor a helyes, változatos étrend kialakításával megalapozzuk, hogy később se legyen túlsúlyos.

Ebben a korban különös jelentősége van az immunrendszer, az ellenálló képesség kialakításának és megerősítésének: Azért betegek olyan gyakran, mert ez még nem történt meg! De a helyes étkezéssel ehhez hozzá tudunk járulni, így a gyerek ellenálló képessége nő, Te pedig boldog vagy, hogy tudsz dolgozni menni – már ha ez elég a boldogságodhoz…

…Ami minket illet, mi nagyon szeretjük a munkánkat, ahogy a gyerekek is szeretnek nálunk (l)enni. 😊

Messzi földön híresek vagyunk Andi mama főztjéről.

Kár lenne kihagyni!

___

Mi a legnagyobb érték, amit a gyereked kaphat?

Nálunk nem csak papíron 7 fős egy csoport...

Amikor valaki – legyen az ismert közéleti személyiség, művész vagy akár a szomszéd – a hányattatott gyerekkoráról beszél, általában mi az, aminek a hiánya a legjobban megviseli? Az, hogy nem volt mindig elég ennivaló vagy elég pénz? 

Nem!

A figyelem, a törődés hiánya az, ami akkor is hiány marad, ha megpróbálják pénzzel, pénzen megvehető dolgokkal vagy épp ennivalóval helyettesíteni!

Megfigyelted már, hogy miután egy kisgyerek feltett Neked egy kérdést, képes akár hosszú percekig rángatni rajtad a ruhát, amíg meg nem kapja a választ? Ő még ösztönösen tudja, hogy a figyelem milyen fontos része az életnek, még ha mi, felnőttek hajlamosak vagyunk is belefásulni a hiányába, és már észre sem vesszük, ha nem kapjuk meg.

Sajnos azt még nehezebben vesszük észre, hogy ha nem adunk elég figyelmet. Pedig súlyos következményekkel is járhat: Elég, ha azokra a fiatalokra gondolsz, akik az átlagnál jóval tehetősebb családból származnak, mégis garázdaságon, lopáson, rabláson kapják őket! Mi a fene történik itt…?!? Mindent megkaptak a szüleiktől, amire szükségük volt, és még sokkal többet is.

Akkor miért?

Amikor megmutatták az első piros pontjukat, aztán a másodikat is, de rájuk se bagóztak, a harmadikkal már oda sem álltak a szüleik elé. És ezzel elindult egy olyan folyamat, amely végül bűnözővé tette őket: A nekik szentelt figyelem hiányában nem volt lehetőségük adni azért, amit kaptak. Leszoktatták őket arról, hogy ellentételezzék, amit elvesznek, végső soron ez tette őket bűnözővé.

De ahogy a figyelem hiánya tragédiákhoz vezethet, úgy igazi csodákra is képes! Képzeld magad a kedvenc előadód (például énekesed) helyébe, ahogy egy tömött aréna színpadán állva 15 000 ember figyeli minden lélegezetedet! Mennyi energia árad feléd, szinte felfoghatatlan…

…Pedig „csak” figyelem!

Hosszan taglathatnánk, mennyire kihagyhatatlan része az életünknek a figyelem, de abban enélkül is egytérthetünk, hogy a figyelem a gyerekeink számára messze a legfontosabb.

Mi, itt a Kerekerdőben nagyon jól tudjuk ezt, és bár a szolgáltatásaink előnyeit soroló lista telis-tele van hangzatosnál hangzatosabb dolgokkal, a ház pedig telis-tele van mindenféle csudálatos játékkal és fejlesztő eszközzel, a lista tetején mégis a figyelmet találod.

Mert a figyelmet nem pótolja semmi a világon!

A szabályozásban is megjelenik ez a követelmény, így minden hozzánk hasonló intézménynek be kell(ene) tartania, de nézd csak meg alaposan, nálunk nem csak papíron 7 fős egy csoport.

Ezért melegen ajánljuk magunkat, de – ha már a figyelemről esik szó – azt mindenképpen, hogy amikor válogatsz a bölcsődék közül, szentelj figyelmet annak, hogy ténylegesen mennyi figyelem jut majd a gyerekedre!

mi-hianyzik

Szeretnéd visszanyerni az irányítást az Életed felett?

 mi-hianyzik

 

A megbetegedések nagyobb részét szerinted is
a stressz okozza?

 

Te is látod, hogy legalább annyi házasság hullik szét,
mint anmennyi egyben marad?

 

Mióta szeretnéd, hogy a Te házasságod,
a Te családod igazán boldog legyen?

 

Mi hiányzik ahhoz,
hogy meg tudd valósítani az álmaid?

 

 

 A TUDÁS.

 

A TUDÁS HIÁNYZIK!

 

 Miért?

Mert ezt a tudást az iskolában nem tanítják,

de Te – itt és most – elérheted!

 

Most hunyd be a szemed, és gondold végig az összes olyan családi kapcsolatod,
amit régóta nem tudsz úgy kezelni, ahogy szeretnéd!

És most — ki ne nyisd a szemed (ne csalj!) — képzeld el az életed úgy,
hogy a pároddal, a gyerekeiddel, a szüleiddel épp olyan a viszonyod,
amilyennek szertenéd.

Épp ezt a lehetőséget adjuk a kezedbe

adventi képzési programunkkal:

hogy győzzön a szeretet!

 

 

tanulj-velunk

 

Jelentkezz most induló életjobbító programunkra,

és nyerd vissza az irányítást az életed felett!

 

Csak a Tudás hiányzik, a többit könnyen megcsinálod!

 

Hívj fel, mert ha most jelentkezel,
egy 90 perces szeminárium
csak 5000 Ft!

 

 Mit fizetnél azért, hogy igazán boldog legyél…?

Mi beérjük kevesebbel is!

 

Gyere el szerdán, 18:00 órára ingyenes bemutató előadásunkra

ahol a 6 szemináriumból álló programot megkapod 24e Ft-ért!

FONTOS: Elég regisztrálnod, és kifizetheted 4e Ft-onként is.

 

 ott-leszek

 

 

sound-of-mind