Itt kapod a legtöbbet

Épp bölcsődét választasz? Ezt fontold meg!

OK, vigyáznak rá, amíg Te dolgozol, és biztos nem unatkozik, mert foglalkoznak vele, bárhová viszed.

Neked mennyire fontos, hogy pontosan milyen foglalkozásban van része?

Mert ha kicsit is érdekel, most tovább olvasol…

Régóta mi nyújtunk a legtöbbet a díjazásunkért cserébe a környéken, és ha nem tennénk meg mindent azért nap mint nap, hogy a gyerekek a lehető legtöbbet kapják, amit nyújtani tudunk, nem lettünk volna képesek megőrizni ezt a pozíciónkat.

Mi a titkunk?

A folyamatos fejlődés! Ahogy a gyerekek fejlődésén dolgozunk, úgy a saját magunkén is: Az utóbbi néhány évben a Kerekerdő falai között létrejött tanulás- és mozgásfejlesztő központ által képviselt szaktudás nem csak az iskolára készülők számára jelent felülmúlhatatlan előnyöket, hanem a bölcsi szolgáltatási színvonalát is messze a versenytársaké fölé emeli.

Ez egy kissé szerénytelenül hangzik?

Lehetséges – egészen addig, amíg meg nem győződsz róla a saját szemeddel!

Bábszínház

csengettyu
Kipróbálom!

Gyermek jóga is van!

A gyerekjóga egy olyan érzelemközpontú mozgásforma, amelynek minden egyes pillanatát áthatja a mese és a játék. Testi, lelki és szellemi szinten egyaránt elősegíti a gyerekek egészséges fejlődését, mert hozzájárul a feszültség, a stressz és az elfojtott érzelmek oldásához.

Erősíti az immunrendszert, növeli a vitalitást. Fontos szerepet kap a mozgás, a percepció, a testséma, a memória, a figyelem és általában a gondolkodási képességek fejlesztésében is.

Mozgásfejlesztés

A környéken az egyedüli hely vagyunk, ahol télen-nyáron használható tornaszoba áll rendelkezésre mozgásfejlesztő eszközökkel. TSMT torna, beszédindítás, Komplex Mozgásterápia a nagyobbacskáknak, még hozzá a fejlesztő szakember folyamatos jelenlétével. Így bármilyen, apró (vagy nem annyira apró) eltérést látunk a normálistól a gyermek fejlődésében, rögtön észrevesszük, és akár helyben sor kerülhet a korrekcióra. Ez mit jelent? Azt, hogy nem kell máshová vinni!

Gyöngyösi Balogh Andrea
Alapító, tanulási képességfejlesztő specialista 

Célirányosan, differenciáltan tudunk foglalkozni minden gyerekkel, annak megfelelően, hogy ki miben ügyes: ének, mozgás, finommotorika, nyelv, stb. A visszajelzéseink szerint, a tőlünk oviba menők gyerekek önállóak, nyitottak, ügyesek a különböző eszközök használataiban – például étkezéshez szükséges eszközök, kézműves eszközök. Kész mondóka- és énektáruk van. Szóval: több, mint óvodaérettek.

Kipróbálom!

Pitypang néptánc foglalkozás

A mozgásos játékok által a mozgáskoordinációjuk, térbeli tájékozódásuk, ritmusérzékük, testsémájuk fejlődik, ahogy a feladatok által a szabálytudatuk is. Az érzelmi nevelésen túl megtanulják, hol vannak  a testük határai, és arra is rájönnek, hogyan tudják a mozgásukat koordinálni. A részletek rögzítése a megfigyelőképességet és a mechanikus emlékezetet fejleszti, de az elemző-, a rendszerezőképesség is javul általa.

A népi játékok komplex esztétikai nevelő hatása megmutatkozik abban is, ahogy a gyermek alkotókészsége egyszerre jut kifejezésre a nyelvben, a dalban és a táncos mozgásban. Így megismerkedhet az újraalkotás örömével is.

Az erkölcsi nevelés lényeges eleme a közösségi érzés kialakítása. A közös mozgás az egymáshoz való igazodásra, együttműködésre tanít. Ugyanakkor ezek a játékok lehetőséget adnak az egyéniség kibontakoztatására is, hiszen mindenki megkaphatja az önálló szereplés lehetőségét. Alakul önértékelésük, rájönnek, hogy miben ügyesek, miben kevésbé azok.

Mint minden jó játék, ez is valamiképpen az életre készít fel. De mire is megy ki ez a játék? Ő azt hiszi, hogy csak játszik, de mi már tudjuk: Arra, hogy a világban otthonosan mozgó, jó kedélyű, tevékeny ember váljék belőle! Végül, de nem utolsó sorban pedig arra, hogy gyermekeink ne csak beszélt anyanyelvük hagyományát, de zenei és tánc kultúráját is továbbvigyék.

Kipróbálom!

___

csatlakozol
Hívj minket a +36 70 650 8343 vagy a +36 30 867 8856 számon akár most – de ha megadsz néhány adatot, készséggel felvesszük Veled a kapcsolatot mi!
logo
A CSALÁDI BÖLCSŐDE.