csaladi-napkozi-valasztas-12

Családi napközi választó

csaladi-napkozi-valasztas-12

Itt van néhány olyan probléma, amit feltétlenül vizsgálnod kell, ha azt szeretnéd, hogy a gyerek tényleg jól érezze magát, és a napközi ne okozzon több gondot, mint amennyit megold:

 

1. A napközi „feketén” működik. Ez könnyen ellenőrizheted, mert a működési engedélyt kötelező  kifüggeszteni határozat formájában — nálunk természetesen kinn van.

2. Ki tudja honnan rendelik az ételt, vagy csak egy tál ételt adnak. Mi minden héten kitesszük az étlapunk, amit dietetikus ír, és mi magunk, saját konyhánkban, minden nap frissen főzzük meg, ami rajta áll. A tízórai például mindig 3-4 féle gyümölcs…

3. A felszereltség gyenge, nincs elég (jó) játék és mesekönyv. Nálunk életkorra lebontva minden megtalálható, és tornaszobánk is van, mozgásfejlesztő eszközökkel.

4. A angol tanulást, a programokat csak beígérik, helyette „libát legeltetnek”. Nálunk rendkívül színes a program, tényleges foglalkozásokkal, például Helen Doron angollal!

5. Nincs kert, vagy túl kicsi, esetleg balesetveszélyes a burkolata, kevés a kerti játék, ha van egyáltalán. Nálunk van mászóka, csúszda, hinta, két homokozó, motorok, nagy árnyékos kert kispadokkal, hintaággyal, stb.

6. Kutya, macska van a szomszédban (vagy éppen a lakásban), a kutya nincs jól elkerítve, át tudnak nyúlni a gyerekek a kerítésen. Nálunk a szomszéd kutyát dupla kerítés választja el a gyerekektől.

 

hova-menjek

7. A megközelíthetőség rossz, a parkolás nem megoldott. Mi az M0-áshoz közel, egy főútról nyíló utcában vagyunk, és van elég hely a parkolásra.

8. Ott lakik a család is, ahol a napközi működik. Ez ugyan szabályos, de problémás lehet, például nem feltétlenül higiénikus — gondolj csak a WC használatra! Mi különálló, csak erre a célra fenntartott házban működünk.

9. Ha túl sok a gyerek, az nem a bölcsis, kis ovis gyerekek idegrendszerének való. Mi garantáljuk a kis csoportos létszámot!

10. Kevés a gondozónő. Nálunk 7 gyerekes csoportonként két gondozónő dolgozik, és ha szükséges, még egy kisegítő is.

11. A gondozónők szakképzetlenek. Nálunk tanfolyamot végzett, csecsemő- és kisgyermek gondozó, gyógypedagógiai asszisztens, INPP terapeuta (mozgásfejlesztő), tanító képzettségű gárda foglalkozik a gyerekekkel, több éves tapasztalattal a háta mögött.

12. A gondozónők modortalanok, nem bánnak szeretettel a gyerekekkel. Hallottunk például arról, hogy a szülő füle hallatára szólt rá, ne sírjon, úgysem vigasztalja meg! Nálunk ez nem fordulhat elő: Első a gyerek, a legnagyobb szeretettel forulunk feléjük — tapasztalni fogod!

Hívj fel, és szívesen tisztázzuk az összes többi kérdésed is!

 

csatlakozol
Hívj minket a +36 70 650 8343 vagy a +36 30 867 8856 számon akár most – de ha megadsz néhány adatot, készséggel felvesszük Veled a kapcsolatot mi!
logo
A CSALÁDI BÖLCSŐDE.